• Kennisoverdracht rond het industriëel toepassen van de lijmtechniek

  Kennisoverdracht rond het industriëel toepassen van de lijmtechniek

  In de afgelopen decennia heeft lijmen als verbindingstechniek een sterke ontwikkeling doorgemaakt. De kennis rond de industriële toepassing van lijmtechnieken is echter erg versnipperd.

  Read more

 • Persoonscertificering; belangrijke stap bij kwaliteitsborging volgens ISO 9001

  Persoonscertificering; belangrijke stap bij kwaliteitsborging volgens ISO 9001

  Aangezien het resultaat van een lijmverbinding naderhand niet volledig te meten is, dient de kwaliteit in het lijmproces geborgd te zijn. Persoonscertificering is hierbij van groot belang.

 • Europees erkende lijmopleidingen - European Adhesive Bonder

  Europees erkende lijmopleidingen - European Adhesive Bonder

  De EWF/NIL 515-1 EAB is speciaal ontwikkeld voor de vakman. Deze 40-urige opleiding wordt op MBO-2 niveau gegeven.

 • Europees erkende lijmopleidingen - European Adhesive Specialist

  Europees erkende lijmopleidingen - European Adhesive Specialist

  De EWF/NIL 516-1 EAS is speciaal ontwikkeld voor leidinggevenden en lijmspecialisten. Deze 120-urige opleiding wordt op MBO-4/HBO niveau gegeven.

 • Europees erkende lijmopleidingen - European Adhesive Engineer

  Europees erkende lijmopleidingen - European Adhesive Engineer

  De EWF/NIL 517-1 EAE is speciaal ontwikkeld voor eindverantwoordelijken en ingenieurs. Deze 332-urige opleiding wordt op BSc/MSc niveau gegeven.

 • Sectorspecifieke opleidingen voor een efficiënter leerproces

  Sectorspecifieke opleidingen voor een efficiënter leerproces

  De certificerende lijmopleidingen zijn allen generiek opgezet. Voor bepaalde bedrijfssectoren kan het efficiënter zijn om een eigen kwalificatiestructuur op te zetten. Lijmacademie is u hierbij graag van dienst.

Opleiden

LIJMACADEMIE

LIJMACADEMIE beoogt naast de verdere uitvoering van de persoonskwalificatiestructuur in Nederland en Vlaanderen, tevens trainingen te ontwikkelen en uit te voeren ten behoeve van specifieke industriële sectoren en individuele bedrijven.

Samenwerken

LIJMACADEMIE

LIJMACADEMIE streeft naar samenwerking tussen onderzoekscentra, onderwijs, branche-organisaties en bedrijven, actief in de distributie en verwerking van lijm en lijmgerelateerde producten.

Promoten

LIJMACADEMIE

LIJMACADEMIE doet daarbij allerlei activiteiten om het vakgebied te promoten. Presentaties bij symposia, deelname aan vakbeursen en het ontwikkelen en ondersteunen van onderwijspakketten ten behoeve van het Basis en Voortgezet Onderwijs.

INTRODUCTIE LIJMACADEMIE


In de afgelopen decennia heeft lijmen als verbindingstechniek een sterke ontwikkeling doorgemaakt. De kennis rond de industriële toepassing van lijmtechnieken is echter erg versnipperd. Dit werd zo'n dertig jaar geleden al erkend door een pionier in het verzamelen, doorontwikkelen en overdragen van kennis in de lijmtechniek; het Duitse Fraunhofer IFAM. Zo hebben zij het initiatief genomen om een persoons-kwalificatiestructuur te ontwikkelen in analogie met die voor de lastechnieken.


Opleiding agenda

 • EAS opleidingen 2020

  EAS opleidingen 2020

  De eerste datums voor de nieuwe EWF/NIL 516-1 EAS European Adhesive Specialist – Lijmspecialist voor 2020 is bekend! EWF/NIL 516-1 EAS 2020-1: Week 1 – maandag 17 feb t/m vrijdag 21 feb 2020 Week 2 – maandag 16 maart t/m vrijdag 20 maart 2020 Week 3 – maandag 20 april … Lees verder »
 • EAB opleidingen 2020

  EAB opleidingen 2020

  De eerste datums voor de nieuwe EWF/NIL 515-1 EAB European Adhesive Bonder – Lijmvakman/-vrouw opleiding 2020 zijn bekend! Onderstaand een overzicht van de geplande European Adhesive Bonder opleidingen in 2020: EWF/NIL 515-1 EAB – 2020-1 Van maandag 3 februari t/m vrijdag 7 februari 2020 EWF/NIL 515-1 EAB – 2020-2 Van maandag 11 mei t/m … Lees verder »
 • EAS opleidingen 2019

  EAS opleidingen 2019

  Eerstvolgende opleiding EWF/NIL 516-1 EAS European Adhesive Specialist – Lijmspecialist start op 4 februari 2019 en de tweede EWF/NIL 516-1 EAS European Adhesive Specialist – Lijmspecialist start op 14 oktober 2019. Voor meer informatie zie: European Adhesive Specialist Lees verder »
 • EAB opleidingen 2019

  EAB opleidingen 2019

  Eerstvolgende opleiding EWF/NIL 515-1 EAB European Adhesive Bonder – Lijmvakman/-vrouw – start op 18 februari 2019 in het Nederlands Onderstaand een overzicht van de geplande European Adhesive Bonder opleidingen in 2019: EWF/NIL 515-1 EAB – 2019-1 Van  maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari EWF/NIL 515-1 EAB – 2019-2 Van maandag 29 april t/m  vrijdag 3 mei … Lees verder »
 • Bedrijfsspecifieke opleiding voor de European Adhesive Bonder opleiding!

  Bedrijfsspecifieke opleiding voor de European Adhesive Bonder opleiding!

  Bedrijfsspecifieke opleiding voor de European Adhesive Bonder opleiding. Mocht u een European Adhesive Bonder opleiding voor meerdere van medewerkers willen dan kan Lijmacademie dit verzorgen. Er zijn verschillende opties o.a.: Bedrijfsspecifieke opleiding bij Lijmacademie in Rijen Gedeeltelijke In-Company opleiding, eerste twee dagen bij de klant, laatste drie dagen (incl. examen) … Lees verder »

Nieuws

 • VDL ETG heeft een eerste groep medewerkers op laten leiden tot European Adhesive Bonder en European Adhesive Specialist.

  VDL ETG heeft een eerste groep medewerkers op laten leiden tot European Adhesive Bonder en European Adhesive Specialist.

  De EAB opleiding was gedeeltelijk In-Company en de EAS opleiding volledig bij Lijmacademie in Rijen. Het was een groot succes want alle deelnemers hebben het diploma succesvol behaald!
 • European Adhesive Specialist Refresher 2019

  European Adhesive Specialist Refresher 2019

                                 | Weer een geslaagde           EAS Refresher!   De eerste dag stond in het teken van een herhaling en aanvulling rond het centrale thema Hechting: Vereisten aan de lijmdelen die moeten worden verlijmd Verlijming van kunststoffen, geverfde oppervlakken en vezel versterkte kunststoffen Verlijmen van metalen Verlijmen van glas Laatste …
 • Lijmacademie sponsort Hockeyclub Zevenbergen!

  Lijmacademie sponsort Hockeyclub Zevenbergen!

  Lijmacademie sponsort Hockeyclub Zevenbergen de lokale hockeyclub van Zevenbergen en is nauwverboden met de hockeyclub! De hockeyclub versterkt de samenleving en zorgt voor sociale samenhang wat lijmacademie belangrijk vind. Dhr. Knottnerus (eigenaar van Lijmacademie) steunt de hockeyclub ook als vrijwilliger!
 • Nieuwe opleidingen voor 2019 zijn gepland voor de European Adhesive Bonder opleiding!

  Nieuwe opleidingen voor 2019 zijn gepland voor de European Adhesive Bonder opleiding!

  De datums voor de nieuwe EWF/NIL 515-1 EAB European Adhesive Bonder – Lijmvakman/-vrouw opleiding 2019 zijn bekend! EWF/NIL 515-1 EAB – 2019-1 Van  maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari EWF/NIL 515-1 EAB – 2019-2 Van maandag 29 april t/m  vrijdag 3 mei EWF/NIL 515-1 EAB – 2019-3 Van maandag 2 september t/m vrijdag 6 september EWF/NIL 515-1 …
 • Nieuwe opleidingen voor 2019 zijn gepland voor de European Adhesive Specialist opleiding!

  Nieuwe opleidingen voor 2019 zijn gepland voor de European Adhesive Specialist opleiding!

  De datums voor de nieuwe EWF/NIL 516-1 EAS European Adhesive Specialist – Lijmspecialist opleiding 2019 zijn bekend! EWF/NIL 516-1 EAS – Lijmspecialist 2019-1 Week 1 – Van maandag 4 februari t/m vrijdag 8 februari Week 2 – Van maandag 11 maart t/m vrijdag 15 maart Week 3 – Van maandag 8 april …

Lijmacademie


LIJMACADEMIE beoogt naast de verdere uitvoering van de persoonskwalificatiestructuur in Nederland en Vlaanderen, tevens trainingen te ontwikkelen en uit te voeren ten behoeve van specifieke industriële sectoren en individuele bedrijven.

LIJMACADEMIE streeft naar samenwerking tussen onderzoekscentra, onderwijs, branche-organisaties en bedrijven, actief in de distributie en verwerking van lijm en lijmgerelateerde producten.

LIJMACADEMIE doet daarbij allerlei activiteiten om het vakgebied te promoten. Presentaties bij symposia, deelname aan vakbeursen en het ontwikkelen en ondersteunen van onderwijspakketten ten behoeve van het Basis en Voortgezet Onderwijs.

Kennisoverdracht rond het industriëel toepassen van de lijmtechniek

In de afgelopen decennia heeft lijmen als verbindingstechniek een sterke ontwikkeling doorgemaakt. De kennis rond de industriële toepassing van lijmtechnieken is echter erg versnipperd. Dit werd zo’n dertig jaar geleden al erkend door een pionier in het verzamelen, doorontwikkelen en overdragen van kennis in de lijmtechniek; het Duitse Fraunhofer IFAM. Zo hebben zij het initiatief genomen om een persoons-kwalificatiestructuur te ontwikkelen in analogie met die voor de lastechnieken.

NIL
NIL
NIL