Opleidingsaanbod Training Centre

Opleidingsaanbod Lijmacademie

EWF-gecertificeerde lijmopleidingen (open inschrijving en In-Company):

EAB OpleidingEAB opleiding EnglishEAB RefresherEAS OpleidingEAS opleiding EnglishEAS RefresherEAE opleiding

Tevens verzorgt Lijmacademie diverse vomen van bedrijfsspecifieke lijmcursussen:

Bedrijfs- en sectorspecifieke lijmcursussen

LIJMACADEMIE heeft aan de basis gestaan van de Nederlandstalige uitvoering van de Fraunhofer IFAM lijmopleidingen sinds januari 2011. Vanaf 2014 is LIJMACADEMIE erkend door het EWF (European Welding Federation) als Approved Training Body voor de opleidingen EAB en EAS. Deze erkenning geldt zowel voor het NIL (Nederlands Instituut voor de Lastechiek), alsook voor het BVL (Belgische Vereniging voor de Lastechniek). LIJMACADEMIE beschikt over een trainings- en onderzoekscentrum in Gilze Rijen, voorzien van een laboratorium waar 12 deelnemers gelijktijdig het bijbehorend practicum kunnen doen.
Het laboratorium is tevens ingericht voor het uitvoeren van destructieve testen in combinatie met kunstmatig versnelde veroudering van lijmverbindingen. Dit wordt gedaan in een zoutsproeikist, klimaatwisselkamer, Xenon-UV-proei kamer en ovens, soms in combinatie met special frames voor continue mechanische belasting.

                    Extra informatie over het training cente                      

De eerste stap in het verbeteren van het resultaat van industriële lijmprocessen is het kwalificeren van de betrokken medewerkers. Het gaat hierbij niet alleen over degenen die het feitelijk werk uitvoeren, maar ook om de leidinggevenden, medewerkers actief in werkvoorbereiding en kwaliteitsdienst en de ontwerpverantwoordelijken van de lijmverbinding.


Veel leveranciers van lijmproducten verzorgen korte trainingen, gericht op de verwerking van hun producten. Ook zijn er trainingscenters die een algemene introductie van de lijmtechniek uitvoeren. In beide gevallen zal een deelnemer een bewijs van deelname kunnen ontvangen. Dit is echter niet voldoende om binnen de gangbare kwaliteitssystemen aan te tonen dat de betreffende persoon gekwalificeerd is om zijn lijm gerelateerde werkzaamheden uit te voeren .


De Europees erkende persoonskwalificatie opleidingen van Lijmacademie voorzien hier echter wel in. Origineel zijn deze opleidingstrajecten ontwikkeld door het Duitse Fraunhofer IFAM op verzoek van de automobiel sector. Inmiddels worden de kwalificatie opleidingen wereldwijd en in alle industriële sectoren uitgevoerd. Lijmacademie is de officiële en exclusieve samenwerkingspartner van het Fraunhofer IFAM in Nederland en België. Tevens is Lijmacademie gecertificeerd door het EWF/NIL als Authorized Training Body voor de opleidingen:


• European Adhesive Bonder (EWF/NIL 515 EAB)
(40 uur, gericht op uitvoerenden)
•European Adhesive Specialist (EWF/NIL 662 EAS), en
(120 uur, gericht op leidinggevenden, niveau MBO4/BSc technisch)
• European Adhesive Engineer (EWF/NIL 662 EAE, in ontwikkeling)
(332 uur, gericht op eindverantwoordelijken, niveau BSc/MSc technisch)

Welcome to Lijmacademie

Installeer de app
×